Jump to content
ScarecrowXIII

Repeatedly Installing Battleye

Recommended Posts

Do you have an AMD processor? I know the agesa motherboard drivers have conflict and you need to flash the bios to an earlier bridge bios and not the more recent ones.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Hey! said:

Do you have an AMD processor? I know the agesa motherboard drivers have conflict and you need to flash the bios to an earlier bridge bios and not the more recent ones.

Intel i7-7700HQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is usually caused by missing registry entries for the game, e.g. if you run it from a previous Windows installation. Try running the APB installer again and install it to the same location.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's an issue if you install through steam I'm pretty sure... Happens to me every time I reinstall it 😕

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Aphadon said:

This is usually caused by missing registry entries for the game, e.g. if you run it from a previous Windows installation. Try running the APB installer again and install it to the same location.

Doesn't help.  Steam install here and it just keeps doing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

We will continue to test this, and see if we can come up with a fix.


Thanks,
Matt

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

you can try using something like revo uninstaller to remove all apb and registries and stuff

 

and then you can try to reinstall apb again

Share this post


Link to post
Share on other sites

How about you try starting the game without the launcher ?

4 hours ago, Hey! said:

Do you have an AMD processor? I know the agesa motherboard drivers have conflict and you need to flash the bios to an earlier bridge bios and not the more recent ones.

Could you please tell me what AGESA version you are talking about ? It'd be greatly appreciated, thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

also missing a reg entry for the direct x issue as well.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\GamersFirst\APB]

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Archon said:

It's an issue if you install through steam I'm pretty sure... Happens to me every time I reinstall it 😕

11 hours ago, ScottDaniels said:

Doesn't help.  Steam install here and it just keeps doing it.

Oh, I've installed through steam as well 😕

 

10 hours ago, MattScott said:

Hi guys,

 

We will continue to test this, and see if we can come up with a fix.


Thanks,
Matt

Much appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, RubyGee said:

How about you try starting the game without the launcher ?

 

Ya to get around it I launch without using the launcher.  Could also edit the TPI file but in teh battle eye days now I don't wanna monkey with too many things.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Might be my potato of a pc. But everytime I run APB Reloaded and get the launcher it 1) Installs Battle-eye again indeed. And 2) It tries to install DirectX every single time.

I don't know if this is supposed to happen (because I highly doubt I, as a gamer, do not already have DirectX installed), but then again I got no clue on how DirectX works :P

So it might just be me, but I just felt like posting it. I don't find it annoying or anything, but I just wanted to give a heads-up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an workaround fix, not the best but it does the job. Navigate to \Steam\steamapps\common\APB Reloaded\TPI , Open TPI.xml with notepad , look for 

<InstallerInfo>
    <Name>DirectX</Name>
    <DllRelativePath>DirectX\DirectXInstaller.DLL</DllRelativePath>
    <SetupFileRelativePath>DirectX\DirectX_June2010program</SetupFileRelativePath>
  </InstallerInfo>

And delete it. Same goes for BE installer : look for 

<InstallerInfo>
    <Name>BattleEye</Name>
    <DllRelativePath>BattleEye\BattleEyeInstaller.DLL</DllRelativePath>
    <SetupFileRelativePath>..\Binaries\APB_BEprogram</SetupFileRelativePath>
  </InstallerInfo> 

And delete it. Save it and you are done.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MattScott

 

The Steam version of APB does not add a few lines to the registry, a gamersfirst folder.

Without this line the launcher will always try to install DX and Battleye.

 

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\GamersFirst\APB]
"directX ShipDate"="04.18.2011"

 

Once the above is added, the BE installer will run once and add the following.

 

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\GamersFirst\APB\1]
"Installation Language"="1033"
"Installation Path"="E:\\STEAM\\STEAMAPPS\\COMMON\\APB RELOADED"
"BattleEyeInstalled"="True"
"Installation Type"="110101119"

 

For anyone looking at this, your installation path will be different.

 

This is the fix

https://drive.google.com/file/d/1w4Ko2DdgOiB_sUnFg74X5vQOUOwlyA1z/view

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:58:37: Starting BattlEye Service...
21:58:43: Launching game...
21:58:52: Note: File blocks can be ignored if they don't cause problems with the game.
21:58:52: [INFO] Blocked loading of file: "C:\Windows\SysWOW64\rlls.dll".
 

can someone help me with these? game freeze when i move mouse and camera but when i klick on mouse and move like that game works normal

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Raynerrrr said:

I have an workaround fix, not the best but it does the job. Navigate to \Steam\steamapps\common\APB Reloaded\TPI , Open TPI.xml with notepad , look for 

<InstallerInfo>
    <Name>DirectX</Name>
    <DllRelativePath>DirectX\DirectXInstaller.DLL</DllRelativePath>
    <SetupFileRelativePath>DirectX\DirectX_June2010program</SetupFileRelativePath>
  </InstallerInfo>

And delete it. Same goes for BE installer : look for 

<InstallerInfo>
    <Name>BattleEye</Name>
    <DllRelativePath>BattleEye\BattleEyeInstaller.DLL</DllRelativePath>
    <SetupFileRelativePath>..\Binaries\APB_BEprogram</SetupFileRelativePath>
  </InstallerInfo> 

And delete it. Save it and you are done.

 

I know about this fix, but not sure if it's allowed. I just got unbanned, not in a hurry to return there. I'll sit and wait the extra minute to start up the game lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×