Jump to content
Gamma64c

Fresh install of APB Reloade still resutls in unusuable game

Recommended Posts

Im on windows 10, apb gave me this issue, sometimes you need to launch apb without the starter launcher, this happened awhile back during the epidemic event, could possibly try going into apb reloaded directory then into binaries and launching the apbprogram above APB SE? Try that, it worked once, should work again, if not uninstall apb, go into regedit, hkey local software and delete all the registry keys for apb, then restart computer and try to reinstall. Attempt again and attempt my method. If not support is your next stop

Edited by Datpaper420
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have already started the game directly with the same errors

 

1 hour ago, Datpaper420 said:

if not uninstall apb, go into regedit, hkey local software and delete all the registry keys for apb, then restart computer and try to reinstall. Attempt again and attempt my method. 

 

I have not tried to remove all the reg.keys Thank you for pointing me to that option. I shall do it later

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No problem, hope it works as i did do the upgrade from win7 to 10 on my old rig and it gave me errors, im thinking that the registry keys were designed for windows 7 instead of 10 but when ya upgrade to 10 the same win7 registry entries are the same as 7 and not 10. Hope it works for you.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it will sound silly and like typical troubleshooting question... but did you clean up registry?

I mean if there's one thing which don't change by using APB uninstaller it's registry files.

Clean up every Gamersfirst folder after uninstall (as well as cleaning every remaining folder which uninstaller didn't took out - possible one is in %appdata directory too) and only then it will be real fresh installation.

Edited by Mitne

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Mitne said:

I know it will sound silly and like typical troubleshooting question... but did you clean up registry?

 

I had not done that.

 

 

5 hours ago, Mitne said:

I mean if there's one thing which don't change by using APB uninstaller it's registry files.

 

5 hours ago, Mitne said:

Clean up every Gamersfirst folder after uninstall (as well as cleaning every remaining folder which uninstaller didn't took out - possible one is in %appdata directory too) and only then it will be real fresh installation.

 

I will also heed your advice and use virtual bleach on the APB reg-strucure after the standard uninstall.

I have a tool for that, which automates that task

11 hours ago, Datpaper420 said:

...as i did do the upgrade from win7 to 10 on my old rig and it gave me errors, im thinking that the registry keys were designed for windows 7 instead of 10

 

That could be the culprit

 

11 hours ago, Datpaper420 said:

but when ya upgrade to 10 the same win7 registry entries are the same as 7 and not 10. Hope it works for you.

 

I will post the results when I've executed the task

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×